ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΟΕ / ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το «ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011», με αθρόα συμμετοχή ειδικευμένων και ειδικευόμενων οφθαλμιάτρων, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011.

Όπως σε όλες οι ημερίδες της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, που είναι ανοικτές για τους οφθαλμιάτρους, χωρίς οικονομική συμμετοχή, έτσι, και εδώ, για 8 ώρες περίπου, από τις 10.00 έως τις 17.30, ένα ακροατήριο 350 και πλέον, οφθαλμιάτρων, παρακολούθησε ακούραστα και συμμετείχε ενεργά -με την ευγενική διάθεση του συστήματος interactive της Εταιρείας Alcon- στην πιο ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική, όπως αναφέρθηκε, επιστημονική ημερίδα της χρονιάς,

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας για το 2011, καλύπτοντας όλους τους τομείς της Οφθαλμολογίας, με συμμετοχή έγκριτων ομιλητών, που επελέγησαν με κριτήριο την γνώση και την κλινική εμπειρία στο αντικείμενό τους, από όλη την Ελλάδα.

Tαυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε απονομή επαίνων στους επιτυχόντες του European Board of Ophthalmology για το 2011, και μία σύντομη ιστορική αναδρομή, στον εκπαιδευτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ε.Ο.Ε στους ειδικευόμενους και ειδικευμένους οφθαλμιάτρους, με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων συνεχούς λειτουργίας.

Φέτος δε, για πρώτη φορά, ενσωματώθηκαν στην ημερίδα τα ακόλουθα:

Α. έντυπο αξιολόγησης της εκδήλωσης, καθώς και των επι μέρους ομιλιών, σε μία προσπάθεια να αφουγκραστούμε την γνώμη του ακροατηρίου για τις προσπάθειες οργάνωσης από μέρους του ΔΣ

Β. μαγνητοσκόπηση όλης της εκδήλωσης και μετατροπής της σε DVD, για τη μετέπειτα δυνατότητα διάθεσής του σε όλα τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ο.Ε,  που δεν μπόρεσαν -για διαφόρους λόγους- να παραβρεθούν στην εκδήλωση, ή για τα μέλη που θα ήθελαν να το κρατήσουν στη βιβλιοθήκη τους.

Η αίτηση για το DVD, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του e-mail της Γραμματείας της Ε.Ο.Ε (info@eyenet.gr).  

Συνοψίζοντας, θεωρούμε ότι η δομή της ημερίδας «ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ», αποτελεί ένα αναγκαίο βοήθημα για κάθε οφθαλμίατρο, αφού προσφέρει σε λίγες ώρες εξαιρετικά σταχυολογημένη και συμπυκνωμένη γνώση. Για αυτό και αποφασίσαμε να καθιερωθεί ως ετήσια εκδήλωση της Ε.Ο.Ε, χωρίς να επιβαρύνει με την παρουσία της, τις ήδη πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο έτος, αντικαθιστώντας την καθιερωμένη εκδήλωση της Ε.Ο.Ε στο ΝΙΜΤΣ, την ίδια περίοδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίσαμε και την δημιουργία του DVD, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει ένα διαρκές βοήθημα στην προσπάθεια μετεκπαίδευσης που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι, αλλά για την οποία, δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο.

Ελπίζοντας ότι θα συνεχίσετε να αγκαλιάζετε τις μετεκπαιδευτικές προσπάθειες της Ε.Ο.Ε, με τη σταθερή συμμετοχή σας, σε μία εποχή δύσκολη για τη χώρα και τον κλάδο, σας ευχαριστούμε για την δυναμική παρουσία σας και τα επαινετικά σχόλιά σας.

Α. ΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ε.Ο.Ε

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Ίσως σας ενδιαφέρουν

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΟΕ / ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το «ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011», με αθρόα συμμετοχή...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΟΕ / ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το «ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ 2011», με αθρόα συμμετοχή...