46ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ / 23-26 ΜΑΪΟΥ 2013 / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Costa Navarino, μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2013. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τη χρονιά ανάθεσής του, το 2012, αλλά και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τη επόμενη χρονιά της πραγματοποίησής του, το 2013, το Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αθρόα συμμετοχή συνέδρων, ομιλητών, συνοδών μελών και Εταιρειών με φάρμακα και μηχανήματα, με τους συνέδρους να αποτελούν την μεγαλύτερη, σε απόλυτο αριθμό, προσέλευση που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία, για συνέδριο εκτός των γνωστών αστικών κέντρων.

Σε αυτό συνετέλεσε καταρχήν το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, που ήταν δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τη δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης, με έγκριτους ομιλητές πάνω στα θέματα της υποειδικότητάς τους, προβλέποντας ταυτόχρονα, ελεύθερο χρόνο όλα τα απογεύματα, για κοινωνικές δραστηριότητες εντός και εκτός ξενοδοχείου. Ο βαθμός ενεργητικής συμμετοχής των συνέδρων με υποβολή προφορικών και αναρτημένων εργασιών ήταν πολύ μεγάλος, επιτυγχάνοντας τον πιο βασικό στόχο του Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου, ως σημείου συνάντησης ιατρών και ανταλλαγής ιδεών.

Ακολούθως, η τοποθέτηση της έκθεσης των περιπτέρων των εταιρειών ακριβώς έξω από τις δύο κύριες αίθουσες του συνεδρίου, εξυπηρέτησε άριστα τις συζητήσεις των συνέδρων με όλες τις εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν, με προβολή των νέων φαρμάκων και μηχανημάτων τους. Σημαντικότατο λόγο επιτυχίας του συνεδρίου βέβαια, αποτέλεσε και ο προορισμός, που συνδύαζε την δυνατότητα ξεκούρασης και επιμόρφωσης, προσφέροντας ιδανικό περιβάλλον και για τα δύο.

Οι σύνεδροι -παρά την απόσταση που συνεπαγόταν για πολλούς- ήρθαν από όλη την Ελλάδα, με σύσσωμη την οικογένειά τους, αγκαλιάζοντας την επιλογή μας και δικαιώνοντας την προσπάθεια αυτή. Αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσέφερε το πολυτελές συγκρότημα του Costa Navarino, με τις πολλαπλές επιλογές δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, και παρά το αχανές των χώρων, και το αντίστοιχο περπάτημα που απαιτούσαν οι συνεδριακές δραστηριότητες, υπερίσχυσε τελικά μόνο η αίσθηση της απόλυτης ξεκούρασης και ησυχίας, από τους Συνέδρους.

Συμπληρωματικά εδώ θα πρέπει να πούμε πως η οργάνωση και οι δυνατότητες που παρείχε στους διαμένοντες το Ξενοδοχείο, αλλά και το κοινωνικό πρόγραμμα που περιελήφθη αυτή τη χρονιά από μέρους Διοικητικού Συμβουλίου, έγιναν με γνώμονα τη συμμετοχή και των συνοδών μελών. Ετσι πραγματοποιήθηκε ένα πλούσιο όρθιο δείπνο με ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα την Πέμπτη, που συγκέντρωσε πολύ μεγάλο αριθμό συνέδρων και συνοδών μελών, ενώ ακολούθησε το Σάββατο το αποχαιρετιστήριο πάρτυ, με ζωντανή μουσική και τραγούδια που κράτησαν τον κόσμο μέχρι πολύ αργά στην πίστα. Τέλος, για πρώτη φορά, ειδική μέριμνα υπήρξε για δραστηριότητες που αφορούσαν τα συνοδά μέλη, με παράδοση δίωρου μαθήματος γιόγκα στην παραλία, και τετράωρου μαθήματος ζαχαροπλαστικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου, γεγονός το οποίο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το συμμετέχον κοινό, και ως προς την πρωτοτυπία, αλλά και ως προς την σκέψη για τα συνοδά μέλη.

Συνολικά, τα σχόλια που απέσπασε το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, είναι ότι καταφέραμε να οργανώσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα Πανελλήνιο Συνέδριο που είχε κάτι από τη λάμψη των παλιών, με την συμμετοχή πολλών συνέδρων, με γεμάτες αίθουσες και πλούσια συμμετοχή εργασιών, και βέβαια, με έντονες αναμνήσεις από τις κοινωνικές συναθροίσεις τους με την οικογένειά τους και τους φίλους τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, και στο εγχείρημα ενός Συνεδρίου στην επαρχία στις εποχές που διανύουμε, με την ενεργητική προσπάθειά τους να επιτύχει, και βέβαια όλους εσάς, που με την παρουσία σας στηρίξατε για άλλη μία φορά ένα θεσμό στο χώρο της Οφθαλμολογίας, και για πολλούς, τον μόνο δρόμο μετεκπαίδευσής τους, το Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης Σ. Παπακωνσταντίνου

 

ΥΛΙΚΟ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Για το προκαταρκτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση SOE – Young ophthalmologists, πατήστε εδώ

Το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου,  οι περιλήψεις των προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων που παρουσιάστηκαν, και οι εισηγήσεις, λόγω μεγάλου όγκου, δεν μπορούν να αναρτηθούν εδώ, αλλά μπορούν να σας αποσταλούν μετά από άιτημά σας στην Γραμματεία της ΕΟΕ στη διεύθυνση : info@eyenet.gr

Η επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου βρίσκεται στη διεύθυνση www.eoe2013.gr

 

Διαβάστε επίσης

Ίσως σας ενδιαφέρουν

46ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ / 23-26 ΜΑΪΟΥ 2013 / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Το 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, στο Συνεδριακό...

46ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ / 23-26 ΜΑΪΟΥ 2013 / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΥΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Το 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, στο Συνεδριακό...