ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΕΟΕ ΓΙΑ ΟΜΗΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΤΗΣ ΕΟΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σας κοινοποιούμε την αλληλογραφία του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΣΥ) με την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία στο θέμα των Οφθαλμολογικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, προκειμένου να είναι γνωστή στα μέλη η θέση όλου του Δ.Σ. της Εταιρείας από την αρχή που τέθηκε το θέμα προς διαβούλευση.

Πιο συγκεκριμένα, σε εισερχόμενο έγγραφο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που έλαβε η Ε.Ο.Ε, με ημερομηνία 23.04.2014, για την επιθυμία κατάθεσης των προτάσεών της σχετικά με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που να καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές ίδρυσης, ανάπτυξης και λειτουργίας των Ο.Μ.Η.Ν, η απάντησή της εστάλη στις 08.05.2014 στην Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας, Κο Α. Γεωργιάδη.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης της Ε.Ο.Ε, θα το βρείτε εδώ

Τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, (ΔΥ8/Γ.Π.οικ.57483 ΦΕΚ Β 1804/2-7-14), υπήρξε ενημέρωση του ΔΣ για πρόθεση τροποποίησής της. Για τις Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, η τροποποίηση αφορούσε :

α. την αναγκαιότητα Excimer Laser στον ελάχιστο εξοπλισμό

β. τις διατάξεις αδειοδότησης των ΜΗΝ

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της μη επίσημης ενημέρωσης της πρόθεσης του Υπουργείου, η απάντηση της Ε.Ο.Ε εστάλη με διαδικασία επείγοντος στις 24.11.2014 στην Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας, και στον Υπουργό Υγείας, Κο Μ. Βορίδη.

Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης

Ίσως σας ενδιαφέρουν

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΕΟΕ ΓΙΑ ΟΜΗΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΕ Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σας...

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΕΟΕ ΓΙΑ ΟΜΗΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΕ Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σας...